This website uses cookies. They help us to know a little bit about you and how you use our website, which improves the browsing experience.

 

 

Articole recente

Video

Credinta Crestina - Biblia și Isus (Iisus)

Written by 

N.T. este o culegere de cărți care cuprind în ele descrierea unei Persoane și nu a unei doctrine. Nu este vorba doar despre un set de credințe, care trebuiesc să fie proclamate public și de respectarea unor reguli, care să ne asigure mântuirea, prin însăși respectarea lor. Această culegere de cărți  nu ne învață propriu zis ce să facem, ca să fi mântuiți, ci doar ne prezintă felul de a fi, caracterul și modul de a se comporta ale unei Persoane și aceia sau acelea cărora le place acea Persoană se îndrăgostesc de ea și o urmează, până la moarte și dincolo de moarte.

Poți să ții cele zece porunci și nu este de ajuns, dacă nu ai dragoste, poți să ai toată credința și nu este ajuns, dacă nu ai dragoste, poți să ai toate darurile duhovnicești și nu este suficient, dacă nu iubești ca și Hristos, poți să ai chiar toată știința sau să îți împarți toată averea la săraci și nu îți folosește la nimic, dacă nu ai cel mai important lucru și anume dragostea. Ținerea poruncilor lui Dumnezeu, fără dragoste pentru ceilalți, cu dragoste numai pentru sine, nu folosește la nimic. (1 Corinteni 13; 1-13) Pe de altă parte, acela sau aceia care are o dragoste gata de a se jertfi pentru ceilalți va ști cum să țină toate poruncile lui Dumnezeu, înscrise chiar în inima sa. Biblia nu ne spune cum trebuie să procedăm ca să fim mântuiți, căci ea ne cere doar să iubim și dragostea nu poate fi impusă printr-o poruncă. Chiar dacă am face toate lucrurile pe care le spune Biblia, adică să avem credință, știință, să facem milostenii, să ținem Legea sau să postim îndelung, fără dragoste, toate acestea nu ne folosesc la nimic, atunci când este vorba despre mântuirea noastră. De aceea afirm că Biblia nu ne arată ce trebuie să facem ca să fim mântuiți, ci ne ajută doar să cunoaștem o Persoană și să o iubim, pe Isus (Iisus) și astfel să ajungem să iubim ceea ce ne place și să devenim la fel cu ceea ce iubim, adică să ajungem să fim la fel ca Isus (Iisus). (Efeseni 4; 11-15)  Acesta este mecanismul mântuirii. 

Nu trebuie să faci ceva anume, pentru ca să fi mântuit, trebuie să îl iubești pe Dumnezeu și apoi să faci tot ceea ce îți cere această dragoste să faci. Dragostea de Dumnezeu nu poate fi impusă printr-o lege sau un regulament, ea vine în urma revelației generale și a celei individuale și a experienței personale cu Isus (Iisus). Revelația generală, conținută de Biblie, fără revelația individuală, a fiecărui credincios și fără experiența personală nu este suficientă.  Biblia ne vorbește doar despre Isus (Iisus) și ni-l descrie, în mod detaliat și aceia sau acelea, care au nădăjduit în El, încă înainte de întemeierea lumii, recunosc glasul Păstorului și îl urmează. Biblia cuprinde detalii despre Omul Isus (Iisus), Fiul lui Dumnezeu, despre caracterul Său, despre înțelepciunea Sa, despre curățenia Sa morală, despre dragostea Sa pentru oameni. Văzând toate acestea, toți aceia sau acelea care prețuiesc valorile personificate de Isus (Iisus) ajung să îl prețuiască pe El și să îl iubească.

Biblia ni-l arată pe Isus (Iisus) și ne prezintă ce putem noi să devenim și aceia sau acelea care sunt aleși îl aleg, la rândul lor pe El. N.T. ne dă ocazia să îl cunoaștem și să îl iubim pe Isus (Iisus), nu ne spune ce trebuie să facem, ca să fim mântuiți, dar vom ști când îl vom iubi pe El. Uită-te la cel sau cea care ești acum și uită-te la Isus (Iisus). Ce alegi? Ai posibilitatea de a alege. În ceea ce privește caracterul, vrei să fi ca tine sau ca El. Dacă tu crezi că ai un caracter foarte bun, atunci te asemeni deja la caracter cu El. Dacă vrei să fi mereu numai ca tine și să nu te schimbi de loc, atunci nu ai nevoie de Isus (Iisus). Dacă vrei să evoluezi și să fi ca și Dumnezeu, Isus (Iisus) este Calea, pentru a atinge acest obiectiv. Dacă îți place înțelepciunea și puterea lui Isus (Iisus), ele sunt și pentru tine. Apropie-te de El și El se va apropia de tine. Dacă vrei să fi ca și Isus (Iisus) lucrul acesta este posibil și la aceasta ești chemat.

Trebuie să intrăm în ”căsătoria spirituală” cu Isus, de bună voie și ne siliți de nimeni. Nu avem nevoie să fim manipulați sau forțați de părinți sau de către Bisericile instituționale. Nu avem nevoie să fim speriați, cu descrierea iadului, ci avem nevoie să iubim doar neprihănirea, care este caracteristica lui Isus. Îl iubim pe Isus pentru cea ce este, o ființă frumoasă și extrem de inteligentă. Îl iubim pe Isus pentru înțelepciunea și dragostea Lui pentru noi. Nu este nevoie să fim împinși de la spate, de către frați și surori și nu îl vom alege niciodată cu adevărat pe Dumnezeu, de frica unor pedepse groaznice, ci doar din dragoste. Instituțiile bisericești încearcă să ne sperie și să ne amenințe ca să devenim Creștini, așa cum fac câteodată unii părinți pământești ne dibaci.

Rate this item
(0 votes)
Read 4187 times Last modified on Tuesday, 16 October 2018 15:00
Login to post comments

Vinaora Visitors Counter

2384563
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
All days
8541
7066
15607
2324181
42307
2384563

Server Time: 2020-04-07 07:30:24

Credinta Crestina

Dumnezeu este dragoste, Nasterea din Dumnezeu, Instituția Bisericii, O singura Biserica, Biserica realitate spirituala, Trupul lui Hristos, Crestinism spiritual, Relativitatea doctrinelor confesiunilor creștine, Botezul în apa, Locul si rolul femeilor in Crestinism, Relația și experiența personala cu Isus (Iisus), Hristos Fiul și fii și fiicele Tatălui, Predestinarea, O nouă reformă a Crestinismului, Inspirația Bibliei,Interpretarea Bibliei, Semnul fiarei 666, Unicitatea Bisericii lui Dumnezeu, Despre adevărata Biserică a lui Dumnezeu, Despre cunoaşterea lui Dumnezeu, Despre moralitatea creştină, Locul şi rolul femeilor în Creştinism, Problema autorităţii în instituţiile bisericeşti, Teologia unităţii şi teologia ierarhiei, Apocalipsa: religia instituţională şi taina fărădelegii, The present with of the Church, Early Christianity, The New Reformation, Born from God, Faith without works is dead

Copyright © 2014 ZooTemplate. All Rights Reserved

Top of Page